Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
29 sep. Vrijdagavond wintercompetitie
14 sep. Reservering banen
23 feb. Het Juiste Adres of Emailadres?
27 aug. Tips gebruik website
10 jul. Aanmelding nieuw lid
3 apr. Contact
13 sep. Sponsoren
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
50+4.jpg
50+3.jpg
50+2.jpg
Meest recente foto's
Kunnen we tennissen vandaag?
 Ad Grandia  Kantine  705x gelezen

       weersverwachting

Knop Lid Worden                       Zomer Lid      

 

 


zaterdag 31 december 2016, 05:41 uur
Opbrengst Zonnepanelen
 Ad Grandia  Onderhoud  211x gelezen

Ben je benieuwd naar de opbrengst van onze zonnepanelen?

Klik dan op onderstaande link.


Download bestanden
Zonnepanelen  240 KB (159x opgehaald)
woensdag 30 november 2016, 19:48 uur
Speeldata Voorjaarscompetitie 2017
 Ad Grandia  Competitie  192x gelezen

Beste Leden,

Hieronder alvast het overzicht van de speeldata van de voorjaarscompetitie 2017.
Inschrijven is nu nog niet mogelijk, maar volgt spoedig.

 


Download bestanden
Speeldata Competitie 2017 39 KB (34x opgehaald)
vrijdag 4 november 2016, 19:48 uur
Stem op jouw clubheld
 Ad Grandia  Activiteiten  47x gelezen

Stem op jouw clubheld!

Heb je de gave actie van het Brabants Dagblad toevallig al voorbij zien komen? Van 26 oktober t/m 16 november kan iedere sportvereniging in de gemeente Bommelerwaard een vrijwilliger nomineren als clubheld. Want clubhelden, die heeft iedere vereniging er wel één. Van die vrijwilligers die echt alles geven voor de club. Voor dag en dauw. Voor ons én voor de club! Die vrijwilligers wil het Brabants Dagblad een podium bieden.

Natuurlijk heeft ook T.V. de Molenwiek heel veel fantastische vrijwilligers! En jij kunt nu iemand nomineren of je stem uitbrengen via: https://bd.clubheld2016.nl/dv/gemeente17586.

Wordt één van onze vrijwilligers clubheld van het jaar 2016? Dan wint hij of zij €10.000 voor de clubkas! Wat natuurlijk echt fantastisch zou zijn voor T.V. de Molenwiek.

Daarom roepen we ook jou op om een stem uit te brengen! En je doet het niet voor niets… als stemmer maak je ook nog eens kans op een gloednieuwe Ford Fiësta! Dus check snel even: https://bd.clubheld2016.nl/dv/gemeente17586 en stem op jouw favoriet! Wij van de Communicatie Commissie hebben alvast een voorzetje gedaan om een clubheld te nomineren, die naam vind je terug in de lijst. Vergeet niet… de clubheld met het meeste aantal stemmen wint ;-)

Samen kunnen we T.V. de Molenwiek eens goed in de spotlights zetten! Stem met ons mee!

Anouk, Eva, Nienke & Liseth

donderdag 27 oktober 2016, 06:39 uur


Vrijdagavond wintercompetitie
 Ad Grandia  Technischecomm.  381x gelezen

Beste Tennisvrienden,

Ook weer zin om in de winterperiode een aantal vrijdagen lekker te tennissen?
Schrijf je dan snel in voor het Jakko Sport Wintertoernooi 2016-2017 via www.toernooi.nl

Je speelt per onderdeel ongeveer 8 keer verdeeld over de hele periode (november tot begin maart).

Vraag ook je tennisvrienden om in te schrijven zodat we een mooie indeling kunnen maken!!!

Tip.
Als je het te veel keer spelen vindt, zou je natuurlijk ook met meer mensen kunnen regelen om een koppel te vormen. Wel even afspreken welke twee er inschrijven.

Heb je vragen?
mail even!
henrivanderzalm@live.nl

Klik op de poster voor een vergroting

 Poster

 

 

 

 

donderdag 29 september 2016, 19:22 uur
Baanbezetting Najaarscompetities 2016
 Ad Grandia  Technischecomm.  195x gelezen

Beste Leden,

In de bijlage een overzicht van de baanbezetting tijdens de najaarscompetities.
Als je wilt gaan tennissen kijk dan eerst even naar dit overzicht wanneer en hoeveel
banen er beschikbaar zijn.

Met sportieve groet,

De T.C.

 


Download bestanden
Baanbezetting Najaarscompetities 2016 10 KB (158x opgehaald)
vrijdag 19 augustus 2016, 11:10 uur
Nieuwe Competitievormen 2017
 Ad Grandia  Technischecomm.  139x gelezen

Competitie Nieuwe Stijl: drie aanvullende competitievormen voor 2017

Met jaarlijks meer dan 200.000 deelnemers is de competitie nog altijd heel populair en voor velen zelfs de voornaamste reden om elk jaar weer de baan op te gaan.  De KNLTB wil dat zo houden en hoopt dat in de toekomst alleen maar meer tennisleden competitie gaan spelen, maar realiseert zich ook dat wensen veranderen en vrije tijd voor veel mensen schaars is. Om een competitieaanbod te hebben dat aansluit bij de huidige behoeften, begon de bond in 2015 het project Competitie Nieuwe Stijl. Dat project heeft nu geleid tot drie nieuwe, aanvullende competitievormen en een versoepeling van het Competitiereglement, in te voeren vanaf de Voorjaarscompetitie 2017. Elke stap in het proces van Competitie Nieuwe Stijl is zorgvuldig, weloverwogen en met de juiste specialisten genomen door de KNLTB. Belangrijk daarbij was onder meer de data-analyse van innovatief adviesbureau Hypercube, dat de huidige situatie in kaart bracht en onderzocht welke competitievormen het meeste potentie hadden. Bovendien kreeg iedereen de gelegenheid om online zelf zijn of haar ideale competitievorm samen te stellen. Er bleven enkele competitievormen over die weer uitvoerig tegen het licht werden gehouden en werden besproken met zoveel mogelijk relevante betrokkenen uit de tenniswereld. Het resulteerde uiteindelijk in drie vormen die veel spelplezier moeten opleveren en beter passen in de volle agenda’s van tegenwoordig. Ze worden hier nader toegelicht.

Instapcompetitie

De eerste nieuwe vorm is de Instapcompetitie, die vooral geschikt is voor beginnende competitiespelers van niveau 8 en 9.  Spelers van 17 jaar en ouder spelen tijdens de Voorjaarscompetitie in april en mei gedurende zeven speeldagen, op donderdagavond of zondagmiddag. De keuze voor de dag is aan de spelers zelf. Er worden per speeldag twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij de samenstelling van de duo’s niet uitmaakt. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan dat twee dames  tegenover een gemengd duo staan. De nadruk ligt op leuk tennis op je eigen niveau en gezelligheid, de duels tellen dan ook niet mee voor de speelsterkte. Om de duur van de duels te beperken, wordt bij een stand van 40-40 direct een beslissend punt gespeeld en wordt in plaats van een derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten gespeeld.

Jongvolwassenen

De tweede is een competitievorm voor jongvolwassenen tussen de 17 en de 35 jaar. Deze competitie is makkelijk te plannen naast andere activiteiten. In de Voorjaarscompetitie in april en mei zijn er zeven speeldagen, die pas beginnen op zaterdag na 17.00 uur. Teams werken met minimaal vier spelers vier dubbelpartijen af, waarbij een speelronde kan bestaan uit één damesdubbel, één herendubbel en twee maal gemengd dubbel of uit vier heren-, dan wel damesdubbels. De nadruk van deze vorm ligt voornamelijk op spelen tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau en dezelfde leeftijdscategorie. Ook hier wordt bij 40-40 een beslissend punt gespeeld en is de derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten.

Zomeravondcompetitie

De derde nieuwe competitievorm is de Zomeravondcompetitie voor spelers van 17 jaar en ouder en van alle niveaus in mei en juni. Op zeven woensdagavonden komen teams met minimaal vier spelers tegen elkaar uit in vier dubbelpartijen en net als bij de jongvolwassenen kan worden gekozen uit vier damesdubbels, vier herendubbels of één damesdubbel, één herendubbel en twee maal gemengd dubbel. Wederom wordt bij 40-40 een beslissend punt gespeeld en is de derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten. De Zomeravondcompetitie kan door spelers naast de Voorjaarscompetitie worden gespeeld.

Reglement

Verder worden enkele versoepelingen in het Competitiereglement doorgevoerd die eveneens bijdragen aan beter planbare competitie. Zo is het vanaf 2017 mogelijk om de opstelling voor de dubbels pas na de enkelpartijen bekend te maken en hebben de VCL's van thuisspelende clubs het recht te kiezen voor verkort spelen in competitievormen waarbij dat niet standaard is.

Verkort spelen komt neer op een beslissend punt bij 40-40 en een wedstrijdtiebreak (tot 10 punten) in plaats van een derde set. De KNLTB biedt clubs de mogelijkheid om te kiezen voor verkort spelen omdat uit onderzoek blijkt dat zowel huidige competitiespeler als niet competitiespelers en verenigingsfunctionarissen een beter planbare competitie wensen. En door het succes van de competitie kampt een aantal grote clubs met banentekort, vooral in de weekenden.

Wil je meer informatie of wil je meedoen aan deze competitie(s)? Maak jouw vragen of interesse dan kenbaar aan de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw club. Hij/zij informeert je graag verder.


donderdag 4 augustus 2016, 16:30 uur
Nieuwsbrief 2-2016
 Ad Grandia  Nieuwsbrieven  160x gelezen

Beste Leden,

In de bijlage de 2e digitale nieuwsbrief van 2016

Veel leesplezier,

Namens het bestuur en de commissiesDownload bestanden
Nieuwsbrief 2-2016 607 KB (200x opgehaald)
woensdag 8 juni 2016, 18:47 uur
Gedragsregels seksuele intimidatie
 Ad Grandia  Jeugd  171x gelezen

Gedragsregels seksuele intimidatie

De sportbonden in Nederland nemen net als TV De Molenwiek seksuele intimidatie serieus. NOC*NSF heeft gedragsregels voor sportbegeleiders opgesteld. Die regels zijn door alle landelijke sportbonden onderschreven. De regels zijn gemaakt om de risico's op ongewenst gedrag in de relatie pupil en trainer te verkleinen en ze fungeren als toetssteen voor het gedrag van begeleiders en sporters in concrete situaties. Hieronder vindt u de elf gedragsregels die worden onderschreven door alle landelijke sportorganisaties die zijn aangesloten bij NOC*NSF.

 • De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de sporter zich veilig voelt.
 • De begeleider onthoudt zich ervan de sporter te bejegenen op een wijze die de sporter in zijn waardigheid aantast, én verder in het privé-leven van de sporter door te dringen dan nodig is voor het gezamenlijk gestelde doel.
 • De begeleider onthoudt zich van elke vorm van (machts)misbruik of seksuele intimidatie tegenover de sporter.
 • Seksuele handelingen en seksuele relaties tussen de begeleider en de jeugdige sporter tot zestien jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seksueel misbruik.
 • De begeleider mag de sporter niet op een zodanige wijze aanraken dat de sporter en/of de begeleider deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard zal ervaren, zoals doorgaans het geval zal zijn bij het doelbewust (doen) aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten.
 • De begeleider onthoudt zich van seksueel getinte verbale intimiteiten.
 • De begeleider zal tijdens training (stages), wedstrijden en reizen gereserveerd en met respect omgaan met de sporter en met de ruimte waarin de sporter zich bevindt, zoals de kleedkamer of de hotelkamer.
 • De begeleider heeft de plicht de sporter te beschermen tegen schade en (machts)misbruik als gevolg van seksuele intimidatie. Daar waar bekend of geregeld is wie de belangen van de (jeugdige) sporter behartigt, is de begeleider verplicht met deze personen of instanties samen te werken, opdat zij hun werk goed kunnen uitoefenen.
 • De begeleider zal de sporter geen (im)materiële vergoedingen geven met de kennelijke bedoeling tegenprestaties te vragen. Ook de begeleider aanvaardt geen financiële beloning of geschenken van de sporter die in onevenredige verhouding tot de gebruikelijke dan wel afgesproken honorering staan.
 • De begeleider zal er actief op toezien dat deze regels worden nageleefd door iedereen die bij de sporter is betrokken. Indien hij gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze regels zal hij de betreffende persoon daarop aanspreken.
 • In die gevallen waarin de gedragsregels niet (direct) voorzien, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de begeleider in de geest hiervan te handelen.

 

Klik hier voor de gedragsregels en nog veel meer info opgesteld door NOC*NSF.  

 

 

 

 


zaterdag 21 mei 2016, 19:34 uur
Sponsoring
 Ad Grandia  Sponsors  346x gelezen

Het vernieuwde sponsorboekje inzien?
Klik op de link hieronder

 Download bestanden
Het nieuwe sponsorboekje 1.1 MB (425x opgehaald)
maandag 12 oktober 2015, 20:46 uur
1 2 3 4
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Activiteiten
 Competitie
 Contact
 Jeugd
 Kantine
 Ledenadministratie
 Nieuwsbrieven
 Onderhoud
 Penningmeester
 Secretariaat
 Sponsors
 Technischecomm.
 Toernooien
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
18 November - 19 Februari
 Winteroutdoor competitie

30 December - 30 December
 Oliebollentoernooi

 Competitie teams 
Senioren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren